ForFarmers wil Aviko-topman Chris Deen als nieuwe baas

Veevoerbedrijf ForFarmers wil Chris Deen aanstellen als topman van het concern. Deen is momenteel nog de baas bij aardappelverwerker Aviko. Dat is een dochteronderneming van coöperatie Royal Cosun.

ForFarmers+wil+Aviko%2Dtopman+Chris+Deen+als+nieuwe+baas
© Jos Thelosen

Om daadwerkelijk benoemd te worden bij ForFarmers, is nog wel de steun nodig van de aandeelhouders van ForFarmers. Die stemmen naar verwachting in juni over zijn benoeming. Deen is sinds begin 2020 in dienst van Aviko. Daarvoor werkte hij onder andere voor accountantsorganisatie EY, koffiemerk Douwe Egberts en producent van kruiden en specerijen Euroma.

Deen moet de opvolger worden van Yoram Knoop die eerder had aangegeven bij het bedrijf te zullen vertrekken. Tot het moment dat Deen wordt aangesteld, zal financieel directeur Roeland Tjebbes de taken van topman erbij doen.


Lastig moment

Deen stapt in op een lastig moment voor het bedrijf. ForFarmers kampt met problemen om de hogere kosten voor voer door te berekenen aan klanten. Daardoor staat de winstmarge onder druk. Daarbij is het voor boeren momenteel sowieso lastiger geworden om te ondernemen. Ook dierziektes als de rondwarende vogelgriep spelen daar een rol in.


Het bedrijf had eerder al aangegeven dat het zijn strategie gaat evalueren en waar nodig aanscherpen. De uitkomsten daarvan worden in de loop van het jaar bekend, na de benoeming van de nieuwe topman.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer