Hollandse Jersey-melk is luxe cadeautje in China

Het Nederlandse bedrijf Holland Jersey verkoopt zijn melk nu ook in supermarkten in China. In grote zeecontainers gaan de pakken Jersey-melk naar de haven in het Chinese Shanghai.

Hollandse+Jersey%2Dmelk+is+luxe+cadeautje+in+China
© Holland Jersey

Holland Jersey presenteert zijn melk als kwaliteitsproduct. 'Onze melk past goed in de stijgende vraag naar premiummelk', zegt Toon Branbergen, manager productontwikkeling bij Holland Jersey. 'De koffiecultuur in Shanghai, Hongkong en Beijing is groeiende. Ook bij thee zie je varianten waaraan melk wordt toegevoegd.' Volgens hem is Jersey-melk geschikt voor cappuccino en latte macchiato. Deze melk bevat van nature meer vet en eiwit en dat schuimt beter.

In Chinese supermarkten kost een liter houdbare Jersey-melk 5 euro. Een liter normale Holstein Frisian houdbare melk ligt in China voor 3 tot 4 euro per liter in het winkelschap. Jersey-melk wordt ook verkocht op een van de grootste Chinese webwinkels ter wereld jd.com. Branbergen: 'Hier koop je een liter Jersey-melk voor 9 euro, inclusief verpakking en verzenden.' Hij constateert dat premiummelk zoals dat van Jersey-koeien in China als cadeautje wordt weggegeven. 'Zoals je in Nederland speciaalbiertjes cadeau geeft.'


Ecologische footprint

Ook is China geïnteresseerd in de melk vanwege de lage ecologische footprint die deze heeft. Maar is een product dat bijna vijftig dagen lang 19.000 kilometer over zee wordt getransporteerd nog wel duurzaam te noemen? 'Dat is een terecht punt', zegt Branbergen. 'Maar de koe zelf produceert efficiënt en duurzaam en dat trekt de Chinezen aan.'

De manager productontwikkeling voegt eraan toe dat Holland Jersey in de toekomst naar oplossingen zoekt om het proces duurzamer te maken. Het melken van Jersey-koeien in China is daarbij een optie.


TikTok

Voor de afzet naar China werkt Holland Jersey samen met het internationale handelsbedrijf Gold Tulip in Shanghai. Holland Jersey zoekt in China de samenwerking op met barista's en chef-koks om de kwaliteit van de melk toe te lichten. Verder zal een TikTok-campagne voor verdere ondersteuning zorgen.

Jersey-melk bevat van nature veel hogere gehaltes aan vet, eiwit, vitamine B, vitamine D, calcium en omega 3 dan gewone melk. De verse melk wordt niet afgeroomd en heeft daardoor een vetgehalte van gemiddeld 6 procent en 4,2 procent eiwit. Gewone volle melk in een pak bevat gemiddeld 3,6 procent vet en 3,5 procent eiwit.

Holland Jersey exporteert zijn melk naar Duitsland, België, Spanje, Noord-Macedonië, Letland, Hongarije, Engeland, Slovenië, Singapore, Zuid-Korea en nu dus ook naar China. In Nederland is de melk verkrijgbaar in de grote supermarkten en bij groothandels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer