Strip-tillmachine bewerkt grond alleen in zaairij

Akkerbouwer Rolf Sluiter uit het Groningse Kropswolde was enkele weken geleden een van de eersten in Nederland die mais inzaaide met een Strip-tillmachine als grondbewerking. Deze zaait de mais door de stoppels of groenbemester heen.

'Het bevalt me heel goed', geeft Sluiter aan. 'De spitmachine er tussenuit, deze machine ertussen en draaien met dat ding.' Martin Heerema van Agri Bio Solutions legt uit wat de machine doet. 'Het grote voordeel is dat we de grond alleen bewerken in de stook waar het nodig is. De rest beroeren we zo min mogelijk.'

'Normaal doen we deze klus met de spitmachine en bewerken we de grond uitbundig', legt Sluiter uit. 'Nu blijft het gewas bovenin en hopen we uitdroging te voorkomen en verwachten we de onkruiddruk te verlagen.'


Goed staande gehouden

Inmiddels staat de mais erop en laat hij weten zeker niet ontevreden te zijn. Ook in de droge periode heeft de mais zich goed staande gehouden. Het was voor Sluiter alleen even wennen, want met spitten heb je een mooie vlakke grond en nu ligt er ruig spul bovenop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer