Nederlandse orchideeën sieren Milaan tijdens de Salone del Mobile

Zo'n duizend orchideeën sieren tot en met zondag het Masterly Dutch Pavilion op het historische Palazzo Francesco Turati in Milaan. Dat gebeurt tijdens de internationale designbeurs Salone del Mobile in deze Italiaanse stad.

Nederlandse+orchidee%C3%ABn+sieren+Milaan+tijdens+de+Salone+del+Mobile
© Orchidsinfo.eu

Voor het tweede jaar op een rij is Orchidee Nederland, de organisatie die alle orchideeënkwekers en veredelaars vertegenwoordigt, geselecteerd om een rijk assortiment van de hoogste kwaliteit Nederlandse orchideeën tentoon te stellen.

Het Masterly Dutch Pavilion is de showcase van Nederlandse ontwerpers. Niet alleen is ons land vooruitstrevend in hoogstaand design, ook is het de Europese koploper in de sierteelt, meent Nicole Uniquole. De curator brengt de twee sectoren samen op het hoogste designpodium ter wereld. 'Beide disciplines hebben kennis, kunde en ambachtelijk vakmanschap hoog in het vaandel staan. Een onafscheidelijke combinatie dus.'


Koploper kamerplanten

Onlangs lanceerden orchideeënkwekers en -veredelaars een nieuwe campagne. 'Het is geweldig om de reacties van het publiek te zien op de mooie mix aan orchideeën in het Palazzo', zegt Aldus Claudia Broch, marketingspecialist van Orchidee Nederland. 'Uit onderzoek blijkt dat de orchidee koploper is van de kamerplanten die het geluksgevoel bevorderen en het is mooi om dat in levenden lijve te zien.'

Op de laatste dag van het evenement worden alle orchideeën weggegeven aan de inwoners van Milaan. Deze jarenlange traditie is een blijk van waardering voor de gastvrijheid van de stad. 'De orchideeën bloeien veel langer dan de week dat ze op dit event gepresenteerd worden. De Milanezen kunnen thuis dus nog wekenlang van de orchideeën genieten', aldus Broch.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer