Buitenlands varkensvlees Jumbo doorn in het oog POV

Buitenlands varkensvlees dat bij Jumbo in de schappen ligt, is een doorn in het oog van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Zij heeft de grootgrutter en vleesproducent Van Loon Group daarover vragen gesteld.

Buitenlands+varkensvlees+Jumbo+doorn+in+het+oog+POV
© Twan Wiermans

Varkenshouders verbazen zich erover dat er gepekelde ingevroren varkenshaasjes uit het buitenland in de schappen liggen bij Jumbo. Dat varkensvlees heeft geen ster van het Beter Leven-keurmerk. 'Het Nederlandse kwaliteitsproduct moet de standaard zijn in supermarkten', vindt de POV. 'In tijden van schaarste is het mogelijk vlees te importeren, momenteel is er echter voldoende Nederlands product voorhanden.'

De producentenorganisatie geeft aan dat er in Nederland naar wordt gestreefd dat al het varkensvlees in de winkelschappen het Beter Leven-keurmerk heeft. 'Varkensbedrijven die leveren voor de Nederlandse markt moeten dan ook minimaal 1 ster hebben. Dan kan het niet zo zijn dat buitenlands vlees wordt binnengehaald, met een lagere standaard dan waaraan onze boeren moeten voldoen.'

De POV wacht nog op het antwoord van beide partijen en wil met hen zo spoedig mogelijk in gesprek over het importeren van varkensvlees. Dat geldt ook voor andere supermarkten, want ook daar is het aanbieden van varkensvlees uit het buitenland soms aan de orde, meldt de belangenbehartiger.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer