Jumbo breidt uit in Beter Leven-zuivel

Supermarktketen Jumbo breidt het 1 ster Beter Leven-keurmerk uit naar een groter deel van haar huismerkzuivelassortiment. Het gaat om magere, halfvolle en volle melk, karnemelk en halfvolle, volle en magere yoghurt in verschillende verpakkingsformaten. De zuivel wordt door twintig melkveebedrijven geproduceerd.

Jumbo+breidt+uit+in+Beter+Leven%2Dzuivel
© Jumbo

Jumbo was in 2019 de eerste supermarktketen die het 1 ster Beter Leven-keurmerk voor zuivel introduceerde en is nu ook de eerste die zuivel met dit keurmerk op grote schaal aanbiedt. Volgens de supermarktketen speelt Jumbo met Beter Leven in op de toenemende vraag naar lekkere, duurzame en diervriendelijke producten.

Het huidige assortiment van 1 ster Beter Leven bestaat uit onder andere karnemelk, halfvolle melk en volle melk, halfvolle en volle yoghurt. Vanaf 1 juni wordt hieraan magere yoghurt toegevoegd. Ook wordt een eental producten in nieuwe verpakkingsformaten aangeboden. Op termijn wil Jumbo het aantal producten met één ster Beter Leven verder uitbreiden.

Het 1 ster Beter Leven-keurmerk heeft volgens Jumbo integraal aandacht voor natuur, biodiversiteit en het milieu en stelt daarnaast fundamentele eisen voor een beter leven van alle dieren op en rondom het boerenerf. De melkveehouders krijgen een meerprijs voor de inspanningen die zij leveren op het gebied van dierenwelzijn en verduurzaming.


'Goed voor alle dieren'

Marijke de Jong, programmamanager bij de Dierenbescherming: 'We zijn ontzettend blij en trots dat Jumbo deze stap zet. Jumbo nam een voortrekkersrol in 2019 en heeft altijd geloofd in verdere uitbreiding. We hopen dat andere supermarkten in Nederland het voorbeeld van Jumbo volgen en daarmee 1 ster Beter Leven-zuivel de nieuwe standaard wordt in de markt. Zo maken we samen echt het verschil op het gebied van dierenwelzijn, de natuur en het milieu: voor een beter leven voor alle dieren op en rondom het boerenerf: koe, kalf, insecten, bijen, vlinders en boerenlandvogels.'

Binnen het 1 ster Beter Leven-Keurmerk is er extra aandacht voor dierenwelzijn, zoals boxaantal en -grootte en vreetruimte. Daarnaast worden extra eisen gesteld aan milieu en biodiversiteit. Zo is er een norm voor kruidenrijk grasland en mag de veehouder alleen gebruik maken van lokaal voer en bestrijdingsmiddelen met een lage milieubelasting.


Van dichtbij

LTO praat vanuit het project ‘Waardecreatie in Ketens’ met Jumbo over meer van zulke vormen van ketensamenwerking, ook buiten de zuivel. Zo is onlangs samen met Jumbo gewerkt aan het keurmerk Van Dichtbij. Ook hebben de gesprekken ertoe geleid dat Nederlands rundvlees in de schappen van Jumbo ligt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer