Veevervoermiddelen uit Duitsland extra reinigen en ontsmetten

In verband met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland onder gehouden varkens moeten vervoermiddelen voor evenhoevigen die terugkeren of komen uit Duitsland onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een tweede reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats, slachthuis of verzamelcentrum.

Veevervoermiddelen+uit+Duitsland+extra+reinigen+en+ontsmetten
© Twan Wiermans

Geladen vervoermiddelen met varkens, runderen, schapen, geiten of herten worden eerst gelost waarna ter plekke een eerste R&O plaatsvindt. Vervolgens gebeurt dit nogmaals op een erkende R&O-plaats, een slachthuis of een verzamelcentrum.

Na afloop van de tweede R&O laat de transporteur het bewijs van de reiniging en ontsmetting invullen en ondertekenen door de toezichthouder van de erkende wasplaats, slachthuis of verzamelcentrum. Vervolgens wordt deze opgestuurd naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Deze extra R&O-verplichting gold al voor de EU-risicolanden Bulgarije, Estland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Slowakije en alle landen buiten de Europese Unie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer