Meer besmette wilde zwijnen in Rome en Noord-Italië

Tien met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen zijn al gevonden in het natuurgebied ten noorden van het centrum van Rome. De teller in heel Noord-Italië staat inmiddels op 123.

Meer+besmette+wilde+zwijnen+in+Rome+en+Noord%2DItali%C3%AB
© DIRK HOL

Het besmette gebied bij Rome is inmiddels verder naar het noorden uitgebreid. De autoriteiten zijn bezig om alle bedrijven en hobbyhouders met varkens en wilde zwijnen op te sporen. De dieren zullen worden geruimd en de bedrijven mogen dan in ieder geval een half jaar lang niet herbevolken.

In Duitsland gaat het in een aantal kerngebieden de goede kant op. In deelstaat Brandenburg is in twee kerngebieden al sinds oktober geen besmet wild zwijn meer gevonden. Die kerngebieden worden dan ook opgeheven. Daarnaast is in Brandenburg het tweede vaste hekwerk van 280 kilometer lengte vlakbij de grens gereed gekomen. Tussen de twee hekwerken bij de grens is nu een witte zone die vrijgemaakt gaat worden van wilde zwijnen.


Brandenburg, Saksen en Mecklenburg-Voorpommeren

In Brandenburg zijn dit jaar in totaal 234 besmette wilde zwijnen gevonden. In deelstaat Saksen gaat het nog niet de goede kant op. Daar zijn dit jaar 515 besmette zwijnen gevonden. In Mecklenburg-Voorpommeren zijn er recent ook nog een paar met Afrikaanse varkenspest besmette zwijnen gevonden en staat de teller op 21. Sinds het eerste besmette zwijn op 9 september 2020 ontdekt is, zijn in heel Duitsland tot nu tot 3.893 besmettingen vastgesteld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer