Vier wilde zwijnen in Rome gevonden met Afrikaanse varkenspest

Vier met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen zijn in korte tijd gevonden in de Italiaanse hoofdstad Rome. Het totaal aantal besmettingen in Ligurië/Piemonte is opgelopen naar 117.

Vier+wilde+zwijnen+in+Rome+gevonden+met+Afrikaanse+varkenspest
© VidiPhoto

In het besmette gebied ten noorden van Rome wordt gezocht naar zieke wilde zwijnen en kadavers. In het gebied leven honderden tot meer dan duizend wilde zwijnen. Alle bedrijven en hobbyhouders van varkens in het besmette gebied en de bewakingszone daaromheen worden momenteel in kaart gebracht. Ze krijgen de plicht om ervoor te zorgen dat de varkens niet meer in contact kunnen komen met de wilde zwijnen.

Het verbod op het voeren van wilde zwijnen wordt nog eens benadrukt bij de ingang van de parken rondom Rome. Het is nu ook verboden om in de parken evenementen te organiseren of te picknicken. Daarnaast werkt de gemeente aan het afschermen van afval, zodat de wilde zwijnen er niet bij kunnen. Omdat het om honderden plekken gaat waar afval staat, wordt dat nog een hele klus bleek wel uit het bericht op het NOS-journaal van zondag 15 mei.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer