Afrikaanse varkenspest duikt op in Rome

Bij een dood dier in Rome is donderdag 5 mei Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld. Bewoners van de Italiaanse hoofdstad zijn blij dat het stadsbestuur eindelijk maatregelen treft tegen de overlast waar zwijnen al jaren voor zorgen.

Afrikaanse+varkenspest+duikt+op+in+Rome
© Horst Jegen

Rome wordt al jaren geplaagd door wilde zwijnen, vooral in het noorden van de stad. De overlast was daar zo groot dat bewoners zelf een avondklok instelden. Dat deden ze nadat op 1 mei een vrouw door een wild zwijn was aangevallen. Door de vondst van een wild zwijn met Afrikaanse varkenspest lijkt het stadsbestuur eindelijk in actie te komen.


Vuilnisbakken worden afgeschermd en het is verboden wilde dieren te benaderen en voeren. Net als picknicken in stadsdelen waar wilde zwijnen het meest worden gezien. Wandelaars krijgen het dwingende advies na bezoek aan een bos hun schoeisel extra goed schoon te maken.


Geen verband

De Italiaanse regering gaat onderzoeken hoe groot de met AVP-besmette zone precies is. Daarna wil ze met een plan van aanpak komen. AVP manifesteerde zich voor het eerst in het land in januari in de regio's Pïemonte en Ligurië. Volgens de Italiaanse overheid is er geen verband tussen beide uitbraken. Die in Rome wordt toegeschreven aan het eten van besmette etensresten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer