ING: spagaat voedingssector in verduurzamingsslag

Veel voedingsbedrijven komen op korte termijn in een spagaat terecht als het gaat om verduurzaming van de toeleverketens. Dat stelt ING in een rapport over toeleverketens.

ING%3A+spagaat+voedingssector+in+verduurzamingsslag
© Nieuwe Oogst

Wetgeving en maatschappelijke druk dwingen voedingsbedrijven de komende jaren meer te doen om de arbeidsomstandigheden in internationale toeleverketens te verbeteren en milieuschade te beperken. Aan de andere kant wordt vanuit afnemers veel druk opgelegd om prijzen laag te houden. Dat zorgt volgens de bank voor een spagaat die investeringen in het verbeteren van de ketens hindert.

Door de grote diversiteit van bedrijven en toeleverketens is de opgave voor het ene voedingsbedrijf wel veel groter dan voor het andere, concludeert ING. De taak is het grootst voor de naar schatting vijfhonderd tot duizend middelgrote en grote producenten en handelaren die én een groot aantal leveranciers hebben en over meerdere continenten inkopen.


Klik voor complete rapport op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer