Polderparcours bij boomgaard trekt vijfhonderd mensen

Zo'n vijfhonderd kinderen en volwassenen lieten zich op Hemelvaartsdag van hun sportiefste kant zien. Ze namen deel aan het poldersportparcours op akkerbouw- en fruitteeltbedrijf De Kikkershoek in het Zuid-Hollandse Mijnsheerenland.

Polderparcours+bij+boomgaard+trekt+vijfhonderd+mensen
© Dirk Hol

Voetballen op een bietendek van groene zeep, een waterhelmenrace, ketelpakhangen, over een balk over het water lopen en kruipen onder het net waren allemaal onderdelen van het parcours. Het was de eerste keer dat eigenaar Jeanet Dekker van De Kikkershoek het parcours uitzette. 'We vinden het belangrijk dat kinderen lekker bezig zijn. Ze zitten veel achter het scherm. Nu zijn ze buiten en zijn ze 's avonds moe.'

Om veel drukte te voorkomen, werkte Dekker met een reserveringssysteem en moest iedere deelnemer 2,50 euro betalen.


Werken met reserveringen

'We werken sinds de coronacrisis met reserveringen. Dat bevalt ons zo goed dat we ermee doorgaan. Je kunt het bezoekersaantal sturen, zodat het goed behapbaar blijft. Er ontstond geen chaos op de provinciale weg', zegt Dekker. 'Ik kon eindelijk mijn verhaal weer eens vertellen in de boomgaard. Dat ik met trots en passie teel.'

De activiteit hoort bij Tour langs de Boer in de Hoeksche Waard. Het parcours wordt ook onderdeel van kinderfeestjes op het bedrijf. 'Sinds corona zit het aantal feestjes in de lift. Veel kinderen halen hun partijtje in', geeft Dekker aan.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer