Melkprijs Arla stijgt 5 cent per kilo

De voorschotprijzen van Arla stijgen in juni 5 cent per kilo. De prijs die wordt uitbetaald voor biologische melk stijgt in Nederland 4 cent, meldt de zuivelcoöperatie.

Melkprijs+Arla+stijgt+5+cent+per+kilo
© Twan Wiermans

Dat betekent dat de voorschotprijs voor Nederland voor conventionele melk in juni 54,07 cent per kilo bedraagt en voor biologische melk 63,63 cent per kilo. Deze voorschotprijzen gelden voor melkleveringen met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, de Klimaatcheck van Arla en ggo-vrije melkproductie.

De prijzen zijn exclusief de verwachte nabetaling (inclusief rente) en de consolidering. De prijzen die Arla betaalt, zijn sinds februari fors gestegen. Voor biologische melk steeg de prijs 10 cent per kilo, voor gangbare melk is dat 12 cent. De zuivelnoteringen van onder meer ZuivelNL laten de laatste weken een licht dalende trend zien, maar zijn altijd nog historisch hoog.Zo lag de notering van ZuivelNL voor boter in week 20 nog op 705 euro per 100 kilo. Dat de boterprijs enkele weken geleden de 700 euro-grens doorbrak, was historisch. Arla komt als eerste met de prijzen voor juni 2022. De prijzen van FrieslandCampina worden maandag bekendgemaakt. De vraag is of de prijzen van het Nederlandse bedrijf in dezelfde mate stijgen als die van Arla.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer