Weegbrug kan rundvee en varkens herkennen en selecteren

Rundvee of varkens kunnen op de lange weegbrug van het Italiaanse bedrijf Cima één voor één worden gewogen. De brug is bovendien te koppelen aan dierherkenning, markering of automatische sortering.

Weegbrug+kan+rundvee+en+varkens+herkennen+en+selecteren
© John Lamers

De weegbrug werd tijdens de Agridagen in het Belgische Ravels getoond door noHow dat technische innovaties levert aan veehouders. Op een melkveebedrijf is de smalle weegbrug bijvoorbeeld te plaatsen in de terugloopgang van de melkstal.

Bij varkensbedrijven past hij op de voergang. Als de biggen, zeugen of vleesvarkens dan uit het hok lopen naar een andere afdeling of tijdens het leveren, worden ze automatisch gewogen. De weegbrug is zo lang dat een dier altijd in zijn geheel op de weegbrug staat. Aan de weegbrug is dierherkenning te koppelen, zodat bijvoorbeeld het gewicht van koeien of zeugen automatisch is vast te leggen.


Selectiepoort

Ook een markeerder met vier kleuren is aan de weegschaal te koppelen. Die kan dan automatisch biggen of vleesvarkens met een bepaald gewicht een kleur geven. Verder is er nog een selectiepoort aan de weegschaal te koppelen. Daarmee kunnen dieren na het wegen automatisch worden geselecteerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer