Biologische+ui+maakt+opmars+in+Duitsland
Nieuws
© Jorg Tönjes

Biologische ui maakt opmars in Duitsland

Het Duitse areaal met biologische uien is vorig jaar met bijna 100 hectare gestegen naar ruim 950 hectare.

De productie van biologische uien in de Bondsrepubliek was ook eerder niet zo groot als het afgelopen jaar. Duitse akkerbouwers oogstten ruim 29.000 ton, wat ongeveer 2.000 ton meer was dan in het vorige recordjaar 2017.


De groei van het areaal is in lijn met de gestegen consumptie in Duitsland. Huishoudens in de Bondsrepubliek hebben in de eerste helft van 2020 zo'n 28 procent meer biologische uien gekocht, meldt AMI, het agrarische marktbureau in Bonn.


Nederlandse inbreng

De stijging van de verkoop was het grootst bij discounters als Lidl en Aldi. Daar was de aanwas 40 procent. De zelfvoorzieningsgraad voor biologische uien in Duitsland ligt volgens schattingen op 57 procent. De grootste buitenlandse leverancier is Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer