5 vragen over Week van de Huisvesting

LTO Nederland vraagt van 12 tot en met 25 mei aandacht voor de huisvesting van internationale werknemers. Met webinars, bedrijfsbezoeken en ontmoetingen wil LTO ondernemers, bestuurders en gemeenten met elkaar in gesprek laten gaan om de problemen die hierbij spelen op te lossen.

5+vragen+over+Week+van+de+Huisvesting
© Jan Anninga

Waarom organiseert LTO deze activiteit?

In de land- en tuinbouw is er een groot tekort aan kwalitatieve huisvesting voor internationale werknemers. Werkgevers willen investeren in goede huisvesting, maar gemeenten worstelen juist met het bieden van ruimte voor deze huisvesting.

LTO wil tijdens de Week van de Huisvesting alle betrokkenen met elkaar in contact brengen en informeren over mogelijke oplossingen. Daarvoor worden allerlei activiteiten voor ondernemers, agrarische bestuurders en gemeenten gehouden.


Welke activiteiten vinden zoal plaats?

De activiteiten verschillen per doelgroep. Voor ondernemers is er een digitaal inloopspreekuur over huisvesting. Daar kunnen zij terecht voor vragen of het delen van ervaringen met gemeenten of over nut en noodzaak van een keurmerk.


Ambtenaren en wethouders kunnen terecht bij drie Open Huisvestingen. Tijdens deze open dagen biedt LTO gemeenten, bestuurders, beleidsmakers en de media de kans om zelf een kijkje te nemen op een agrarisch bedrijf en in gesprek te gaan met een werkgever die gecertificeerd is met het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. De ondernemer geeft in een twee uur durend programma een uitgebreide rondleiding over het bedrijf en toont de huisvesting.


En als ik snel wil worden bijgepraat?

Op woensdag 25 mei is er een webinar. Daarin wordt ingegaan op de beschikbare oplossingen die er zijn om voldoende, kwalitatieve huisvesting te realiseren. LTO-specialisten Steve Fok en Jules Sanders geven praktische tips aan gemeenten, bestuurders en ondernemers om aan de slag te gaan.

Daarbij presenteren Fok en Sanders ook de online kennisbank en een inspiratieboek. Dit webinar is later terug te kijken voor degenen die zich hiervoor hebben aangemeld.


Welke organisaties zijn betrokken bij de Week van de Huisvesting?

De Week van de Huisvesting is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, LLTB, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO, Plantum en Anthos. De week wordt mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt.


Waar staat meer informatie?

Op de website van de Werkgeverslijn is voor elke groep geïnteresseerden een speciale pagina gemaakt. Daar staat informatie over het complete programma en hoe belangstellenden zich kunnen aanmelden voor de activiteiten voor ondernemers, agrarische bestuurders en gemeenten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer