Arbeidsmigrant moet langer kunnen verblijven in Zuidelijk Flevoland

Boeren en tuinders in Zuidelijk Flevoland zijn bereid te investeren in huisvesting op het erf voor arbeidsmigranten. Voorwaarde is dan wel dat ze daar langer mogen verblijven dan drie maanden. Dat blijkt uit de antwoorden op de enquête die LTO Noord in deze regio hield.

Arbeidsmigrant+moet+langer+kunnen+verblijven+in+Zuidelijk+Flevoland
© Vidiphoto

'Het tekort aan opvangplekken is duidelijk. Er zijn meer problemen met huisvesting dan de gemeente voorspiegelt', stelt afdelingsvoorzitter Jaap Lodders van LTO Zuidelijk Flevoland vast op basis van de antwoorden. Hij kondigt aan de resultaten binnenkort voor te leggen aan gemeente Zeewolde. 'We willen een verruiming van de mogelijkheden, met name voor opvang op de boerenerven.'

Ongeveer de helft van de respondenten zegt gebruik te maken van de diensten van arbeidsmigranten, het merendeel in de zomermaanden. Toch is het verschil in behoefte aan migranten met de rest van het jaar niet groot, ongeveer een kwart tot een derde minder. Dat duidt erop dat veel bedrijven liefst jaarrond migranten onderdak willen bieden.


Huisvesting van voldoende kwaliteit

Het kunnen bieden van voldoende huisvesting van voldoende kwaliteit is volgens de ondervraagden soms een belemmering om die arbeidskrachten te kunnen krijgen. Het vraagstuk kan daarmee een drempel zijn voor verdere economische ontwikkeling in de regio. Ongeveer een kwart van de benaderde boeren en tuinders vulde de vragenlijst in.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer