LTO vraagt aandacht voor huisvesting arbeidsmigranten

LTO Nederland vraagt van 12 tot en met 25 mei aandacht voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Met webinars, bedrijfsbezoeken en ontmoetingen wil LTO ondernemers, bestuurders en gemeenten met elkaar in gesprek laten gaan om de problemen die hierbij spelen op te lossen.

LTO+vraagt+aandacht+voor+huisvesting+arbeidsmigranten
© Jan Anninga

In de land- en tuinbouw is er een groot tekort aan kwalitatieve huisvesting voor internationale werknemers, stelt LTO. Werkgevers willen investeren in goede huisvesting, maar gemeenten worstelen juist met het bieden van ruimte voor deze huisvesting.

Tijdens de Week van de Huisvesting wil LTO alle betrokkenen met elkaar in contact brengen en informeren over mogelijke oplossingen. Daarvoor worden tal van activiteiten voor zowel ondernemers, agrarische bestuurders en gemeenten gehouden.


Zo is er voor ondernemers een digitaal inloopspreekuur rondom huisvesting. Daar kunnen zij terecht voor vragen of het delen van ervaringen met gemeenten of over nut en noodzaak van een keurmerk. Agrarische bestuurders kunnen terecht bij de workshop In goed gesprek met gemeenten: hoe krijg je huisvesting voor elkaar. LTO Noord-bestuurders Jaap Lodders en Roy Gieling delen hun ervaringen met het thema huisvesting voor internationale werknemers.


Bedrijfsbezoeken

Ambtenaren en bestuurders van gemeenten kunnen terecht bij een van de drie Open Huisvestingen. Tijdens deze open dagen biedt LTO gemeenten, bestuurders, beleidsmakers en de pers de kans om zelf een kijkje te nemen op een agrarisch bedrijf en in gesprek te gaan met een werkgever die gecertificeerd is met het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. De ondernemer geeft in een twee uur durend programma een uitgebreide rondleiding over het bedrijf en toont de huisvesting.

De ondernemers die hun deuren openzetten zijn: Haneman Biofruit in het Gelderse Winssen op maandag 16 mei, Verdonk Broccoli in het Noord-Hollandse Wervershoof op woensdag 18 mei en vof Dogterom in het Zuid-Hollandse Oude-Tonge op 19 mei. Zij hebben elk op een andere manier veilige en kwalitatief goede huisvesting voor hun medewerkers gecreëerd.


Webinar

Het webinar Aan de slag met huisvesting voor internationale werknemers wordt woensdag 25 mei gehouden. Daarin geven LTO-beleidsmedewerkers Steve Fok en Jules Sanders praktische tips aan gemeentes, bestuurders en ondernemers om aan de slag te gaan. Daarbij zullen ze ook de online kennisbank presenteren.

Op de website van de Werkgeverslijn is voor elke groep geïnteresseerden een speciale pagina gemaakt. Daar staat informatie over het complete programma en het aanmelden voor de activiteiten voor ondernemers, agrarische bestuurders en gemeenten.


Week van de huisvesting

De Week van de huisvesting is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, LLTB, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO, Plantum NL en Anthos. Het wordt mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer