Subsidie voor duurzame huisvesting internationale medewerkers

Glastuinbouwbedrijven die dit jaar nog aan de slag willen met huisvesting voor hun internationale medewerkers, kunnen een financiële bijdrage van 50 procent aanvragen via Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (Sign).

Subsidie+voor+duurzame+huisvesting+internationale+medewerkers
© Ruud Ploeg

Het gaat om glastuinders die om nabij het eigen bedrijf hoogwaardige huisvesting willen realiseren. Dat betekent dat de gebouwen voorzien moeten zijn van een duurzaamheidskeurmerk. Dat krijgt een ondernemer als er gebruik wordt gemaakt van duurzame energie, gebouwd is met biobased materialen en met aandacht voor inpassing in de omgeving en biodiversiteit. Glastuinders kunnen een financiële bijdrage van 50 procent krijgen voor hun plan, met een maximum van 25.000 euro.

De subsidie kan tot 30 juni worden aangevraagd via Sign-programmamanager Peter Oei. Een groeiend aantal tuinders kiest ervoor om nabij het eigen bedrijf huisvesting te organiseren. Goede huisvesting van internationale medewerkers draagt volgens hem bij aan de productiviteit van het bedrijf. Tevreden medewerkers blijven langer op het bedrijf werken.
Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer