Niesziektevirus nekt patiënt met varkenshart

Het niesziektevirus heeft waarschijnlijk een rol gespeeld bij het overlijden van de eerste patiënt ter wereld die een genetisch gemodificeerd varkenshart kreeg.

Niesziektevirus+nekt+pati%C3%ABnt+met+varkenshart
© Pixabay

Het virus is mogelijk per ongeluk met het hart meegekomen en heeft het aangetast, meldt MIT Technology Review. Het virus heeft desastreuze effecten op transplantaties, maakte transplantatiechirurg Bartley Griffith van de University of Maryland School of Medicine bekend tijdens een webinar.

Griffith beschreef daarin hoe de specialisten poogden dit virus te verslaan. Hij verwacht dat het virus zeker invloed heeft op het overlijden van de patiënt, twee maanden na de transplantatie. Bij de proef werd ervan uit gegaan dat de speciale varkens die organen leveren virusvrij zouden zijn. Hier is mogelijk een fout gemaakt.


Het hart is genetisch aangepast. Vier varkensgenen zijn inactief gemaakt en zes humane genen toegevoegd. Dat moest ervoor zorgen dat het lichaam het hart niet afstootte en het varkenshart na de implantatie niet verder groeide.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer