Duitse bond wil extra mesteisen tegen IBR

De Rijnlandse landbouwbond (RLV) wil extra eisen stellen aan drijfmest van buurlanden waar IBR heerst. Dat na enkele IBR-uitbraken in de regio Aken.

Duitse+bond+wil+extra+mesteisen+tegen+IBR
© Pixabay

Omdat Duitsland al sinds mei 2017 officieel vrij is van IBR, betekent een nieuwe uitbraak een ramp voor het bedrijf, stelt de landbouwbond. Volgens de huidige voorschriften moeten besmette dieren worden gedood en bij een groot aantal besmettingen krijgt de hele veestapel de kogel. Het RLV wil nu de introductiebronnen opsporen. Tegelijkertijd roept de organisatie veehouders in de regio op tot verhoogde waakzaamheid.


De aankoop van dieren kan enkel doorgang vinden na een bloedonderzoek naar de ziekte. Verder wil het RLV extra aandacht voor personen die in aanraking zijn geweest met dieren op een ander bedrijf. Datzelfde geldt voor apparatuur en mest. Speciale aandacht is daarbij volgens de bond nodig voor drijfmest uit niet-IBR vrije buurlanden, zoals Nederland. Dit kan bijvoorbeeld door enkel mest van IBR-vrije bedrijven te eisen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer