Vlees uit Britse winkelmand door inflatie

De verkoop van vlees, vis en gevogelte in Groot-Brittannië daalde in een maand tijd 13 procent. Op die manier besparen consumenten daar op de kosten van levensonderhoud, meldt Reuters.

Vlees+uit+Britse+winkelmand+door+inflatie
© Nieuwe Oogst

Stijgende prijzen zorgen voor de grootste druk op het inkomen van Britse huishoudens. Uit officiële cijfers, die vorige week werden gepubliceerd, blijkt dat een kwart van de Britten moeite heeft om de rekeningen te betalen. Britten die krap bij kas zitten, zijn op zoek naar besparingen. Ze kopen in de supermarkten meer goedkopere huismerken, bezuinigen op de abonnementen van streamingdiensten en zeggen reparatiegaranties op huishoudelijke apparaten op.

Marktonderzoek door Kantar geeft aan dat in Groot-Brittannië de Duitse discounters Aldi en Lidl in april de grootste omzetgroei realiseerden met een plus van respectievelijk 6,4 en 9,1 procent. Van de grote vier Britse supermarkten was marktleider Tesco de enige retailer waar de omzet ook groeide.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer