Forse toename waargenomen wolven

De wolf en sporen van het dier zijn in het afgelopen kwartaal fors meer waargenomen dan in het kwartaal daarvoor. BIJ12, het bureau dat voor de provincies wolvengegevens bijhoudt, meldt dat tussen 1 november en halverwege februari 1.567 meldingen binnenkwamen.

Forse+toename+waargenomen+wolven
© Unsplash

In het kwartaal daarvoor ging het nog om 661 meldingen. Daarvan is na onderzoek bij 247 meldingen duidelijk geworden dat het daadwerkelijk om een wolf ging. In de afgelopen periode bleek dat bij 551 meldingen het geval. BIJ12 meldt verder dat voor het eerst in regio Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland een wolvenpaar is gevormd.Van de roedel die op de Noord-Veluwe leeft, zijn verschillende nakomelingen op zoek naar een eigen territorium. Ook is er veel activiteit van de wolf waargenomen in Zuidwest-Brabant en Zeeland. Volgens BIJ12 zijn in Noord-Brabant zeker zes verschillende wolven waargenomen.


Vier wolven aangereden

In ruim drie maanden tijd zijn in Nederland ook vier wolven aangereden. Drie wolven, waaronder twee welpen uit Vlaanderen, overleefden dat niet. De wolf leeft sinds een aantal jaren weer in Nederland. Een eerste paartje zat in 2016 dicht bij de Nederlandse grens en in 2018 waren de eerste wolven in Nederland te zien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer