Gronings loonbedrijf Boven test nieuwe Big M 450-maaier

Medewerker Rolf van Dijk van loonbedrijf Boven in het Oost-Groningse Finsterwolde maait de eerste hectares grasland met de nieuwe Krone Big M 450 zelfrijdende maaier die dinsdag op het bedrijf werd afgeleverd.

Gronings+loonbedrijf+Boven+test+nieuwe+Big+M+450%2Dmaaier
© Koos v.d. Spek

'De oude machine was na zeven jaar aan vervanging toe. Deze heeft met 10 hectare per uur net iets meer capaciteit dan de vorige Big M. We konden, nadat de machine was afgesteld, dezelfde dag al aan de slag. Het was een goede test voor de eerste snede. Daar zijn we nu klaar voor', zegt eigenaar Arnold Boven van het loonbedrijf.

De maaimachine van de Duitse machinefabrikant Krone heeft een werkbreedte van 9,9 meter en is uitgerust met Krone GPS Guidance en section control.


Onkruid

In totaal werd 13 hectare grasland gemaaid bij melkveehouder Pieter ten Have in Scheemda. Het gras is afgelopen najaar ingezaaid. 'We hebben het perceel schoon laten maaien, want er kwam onkruid in te staan', geeft Ten Have aan. Het bedrijf telt 115 hectare grasland.

Het gras staat er op de helft mooi bij, vindt de Groningse melkveehouder. Op de hoge koppen kwam het gewas wat minder goed op. Donderdag perste Boven het gras in balen. 'Het is mooi drogend weer, de zon schijnt en er is wind', stelt de loonwerker.

Dit weekend start het loonbedrijf bij melkveehouders met de eerste snede, het gaat om zo'n 200 hectare. Jaarlijks maait Boven ruim 3.000 hectare grasland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer