Massey Ferguson vernieuwt compact- en smalspoortrekkers

Massey Ferguson (MF) heeft zijn compact- en smalspoortrekkers vernieuwd. De MF 3-serie is er in zes uitvoeringen met vijf verschillende spoorbreedtes van 1 tot 1,70 meter breedte.

Massey+Ferguson+vernieuwt+compact%2D+en+smalspoortrekkers
© Massey Ferguson

Zowel de smalspoor- als compact-uitvoeringen zijn te krijgen met een 3,6 liter viercilinder motor van 75 tot 120 pk. Via SCR- en DOC-techniek voldoet deze aan de Stage V-emissie-eisen. Er is te kiezen voor een cabine of juist een open platform-uitvoering. Een cabineversie heeft een vermogen van 85 tot 120 pk en een platform-uitvoering heeft een vermogen tot 105 pk.

Net als bij de grote modellen maakt MF ook in deze serie onderscheid tussen een Essential- en een Efficient-uitvoering qua luxe niveau. De Essential heeft een mechanische transmissie met 93 liter hydrauliekpomp en mechanische koppeling. Onderlast schakelbare omkeer en powershift zijn dan optioneel.


Speedshift powershift

De luxere Efficient-uitvoeringen hebben een grotere 120 l/min-pomp, standaard onderlast schakelbare omkeer van de transmissie en de Speedshift powershift. Standaard is een 15V/15A-bak die met een mechanische splitter is uit te breiden naar 30V/30A. De nieuwe 30V/15A-transmissie loopt 40 km/uur op gereduceerd toerental en is te schakelen met vijf versnellingen in drie groepen.

De cabine heeft nog geen vlakke vloer, maar een minimale transmissietunnelhoogte van 3 centimeter. Er is een nieuw dashboard en memory functies voor het motortoerental. Ook is er op die trekkers een multihendel te vinden en vier elektrische ventielen voor de hydrauliek.


Cabinefilter

Extra opties zijn daar de CAT 4-cabinefilter met overdruk en een joystick voor de vlakstelling en stabilisatie van de hef. Standaard is de tankinhoud nu 75 liter en optioneel te vergroten tot 100 liter. Remmen om te ontkoppelen voor manouvreerwerk is een optie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer