Boeren gaan met stikstofkarretje naar alle provincies

Boeren gaan de komende dagen in estafette langs alle provinciehuizen in Nederland. Dat doen ze met het zogenoemde stikstofkarretje. Dinsdag was de aftrap in Gelderland waar gedeputeerde Peter Drenth (CDA) de boeren te woord stond.

'Wij willen dat de provincies samen gaan optrekken in dit grote stikstofprobleem', zegt konijnenhouder Henk Oonk. Samen met melkveehouder Irene van Marel wil hij dat er kritisch wordt gekeken naar het Aerius-model en de kritische depositiewaarde (KDW). 'Provincies werken altijd binnen de kaders, maar wij willen ook dat wordt gekeken naar die kaders zelf', vult Van Marel aan.

Drenth is het met de boeren eens. 'KDW en Aerius kun je niet van vandaag op morgen vervangen, want dat duurt een paar jaar. Maar de opdracht is wel om die richting op te gaan.' Oonk riep de gedeputeerde op mee te gaan naar Den Haag tijdens de actie in Zuid-Holland. Drenth gaf aan dat niet te zien zitten, omdat dan de ene overheid tegenover de andere staat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer