Drie nominaties voor Innovatie Award van HortiContact

Signify, Broekhof Verpakkingen en Pats-drones zijn genomineerd voor de innovatieprijs van de glastuinbouwbeurs HortiContact.

Drie+nominaties+voor+Innovatie+Award+van+HortiContact
© Dirk Hol

De drie genomineerden zijn gekozen uit negentien aanmeldingen voor de Innovatie Award 2022. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste dag van de vakbeurs die wordt gehouden op 10, 11 en 12 mei in de Evenementenhal in het Zuid-Hollandse Gorinchem.

Broekhof Verpakkingen is genomineerd voor Recy 100-folie. Het betreft 100 procent recyclebaar verpakkingsmateriaal dat afkomstig is van plasticafval uit de tuinbouwsector. Het plasticafval wordt ingezameld bij bloemverwerkers door heel Europa en teruggebracht via de Nederlandse veilingen. Het bedrijf Circular Plastics maakt vervolgens nieuw folie, waarvan Broekhof onder andere nieuwe bloemenhoezen maakt.


Alle bewegingen van insecten

Het techbedrijf Pats-drones heeft met PATS-X een systeem dat vanaf dag 1 een insectenplaag signaleert. Met een infraroodcamera kunnen alle bewegingen van insecten worden vastgelegd, zowel overdag als ’s nachts. Het systeem herkent het type insect en volgt het gedrag van de plagen nauwkeurig. Deze gegevens helpen om op tijd en efficiënt een plaag te kunnen beheersen.

De derde genomineerde is Signify met GrowWise Control System, een robuust dimsysteem voor ledverlichting. Tuinders kunnen door hun lampen op tijd te dimmen besparen op hun energieverbruik. Het systeem van Signify stelt hen in de gelegenheid om precies het lichtniveau toe te passen waar de planten op dat moment behoefte aan hebben.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer