Gemeente Emmen wil subsidieregeling voor glastuinders verlengen

Gemeente Emmen wil de subsidieregeling voor de glastuinbouw verlengen. Het budget dat tussen 2011 en 2019 beschikbaar was voor Drentse telers, is volledig benut.

Gemeente+Emmen+wil+subsidieregeling+voor+glastuinders+verlengen
© Vidiphoto

Glastuinders hebben voor 20 miljoen euro aan investeringen in innovatie en verduurzaming gedaan. De gemeente stelde voor de regeling 800.000 euro beschikbaar. Provincie Drenthe voegde daar nog eens 400.000 euro aan toe. In totaal hebben de glastuinders twaalf aanvragen gedaan. Daarvan zijn er negen beloond.

De investeringen hebben gezorgd voor ruim 9 hectare aan energiezuiniger kassen en de sloop van 5,5 hectare verouderde kassen. Verder zijn er twee energieverdeelsystemen aangelegd. Volgens de gemeente hebben de ingrepen geleid tot energiebesparing en reductie van de CO2-uitstoot.


Werkgelegenheid

Ook stelt de gemeente vast dat verdere verrommeling en verpaupering is tegengegaan. Daarnaast heeft de steunmaatregel een positief effect gehad op het creëren van werkgelegenheid. Er zijn 28 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geplaatst. Negen mensen hebben een vast contract gekregen en de rest heeft voor zeven tot acht maanden aan werkervaring in loondienst kunnen opdoen.

Het doel van de 'kassensubsidie' was om glastuinders aan te sporen tot innovatie en verduurzaming. Ook verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving en het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt behoorde tot de doelen. De subsidie liep in december 2019 af. Gemeente Emmen wil gezien de resultaten de regeling verlengen. Vandaar dat de gemeente 400.000 euro beschikbaar stelt voor de komende vier jaar. Ook wordt de provincie verzocht opnieuw een bijdrage te doen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer