69 procent van Nederlanders wil groenere tuin

Bijna zeven op de tien Nederlanders willen meer groen in hun tuin, maar 57 procent vindt vervolgens wel dat die tuin zo weinig mogelijk onderhoud moet vragen.

69+procent+van+Nederlanders+wil+groenere+tuin
© William Hoogteyling

Dit blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau DirectResearch heeft uitgevoerd onder 1.012 consumenten in opdracht van tuincentrum Fonteyn in het Gelderse Uddel. Het onderzoek sluit aan op de Week van de Groene Tuin, die deze week wordt gehouden.

Fonteyn wil vooral weten in hoeverre een duurzame tuin een wens is van consumenten. Van de deelnemers aan het onderzoek geeft 69 procent aan het belangrijk te vinden om meer groen in de tuin te creëren. Tegelijkertijd zien veel Nederlanders tuinieren vooral als verplichting en wil 57 procent bij voorkeur een tuin die weinig onderhoud vergt.

Behalve een groene tuin met weinig onderhoud vindt een op de twee Nederlanders het ook belangrijk om een watervriendelijke tuin te hebben. Dit betreft een tuin waarin het water gemakkelijk weg kan lopen en waar het aandeel betegelde oppervlakte beperkt is. Verder is het de wens van 32 procent van de tuiniers om ook een moestuin aan te leggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer