Duitsland versoepelt ecoregels voor meer veevoer

De Duitse landbouwminister Cem Özdemir heeft de regels voor ecologische prioriteitsgebieden tijdelijk versoepeld. Boeren kunnen daardoor meer grondstoffen voor veevoer verbouwen.

Duitsland+versoepelt+ecoregels+voor+meer+veevoer
© Dirk Hol

In totaal gaat het om ruim 1 miljoen hectare die beschikbaar komt voor de teelt van gewassen als mais en tarwe. De maatregel maakt deel uit van een tienpuntenplan dat de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor Duitse boeren moet verzachten. De Duitse boerenbond DBV had voor de maatregelen gepleit.


Özdemir gaat op EU-niveau pleiten voor uitzonderingen voor biologische veehouders, zodat zij geen 100 procent biologisch voer voor hun dieren hoeven te gebruiken, zoals voorgeschreven door de nieuwe biologische verordening.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Volgens de Duitse landbouwminister is de voedselzekerheid in Duitsland is gegarandeerd. Iedereen die anders beweert, handelt in strijd met de feiten en is politiek onverantwoord bezig, zei hij.


Afhankelijkheid verminderen

De oorlog in Oekraïne heeft, net als in de Europese Unie, ook binnen de Duitse coalitie geleid tot discussie over de koers van de landbouw. De liberale FDP-fractieleider Carina Konrad eiste 'dat voedselzekerheid nu weer centraal moet komen te staan in het landbouwbeleid'. Özdemir en andere EU-landbouwministers willen de Green Deal juist versnellen om de afhankelijkheid van Russisch gas en kunstmest te verminderen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer