Boeren willen vergroenen maar subsidie is niet toereikend

Boeren willen vergroenen, maar het beperkte budget bij de overheid houdt dat tegen. Dat bleek vorige week tijdens de Boerennatuurweek. Waar aan de ene kant van de Maas in het Noord-Brabantse Oeffelt heggen zichtbaar zijn, wil agrarisch collectief Natuurrijk Limburg dat ook graag aan de andere kant van de Maas.

Boeren willen wel, er is zelfs een wachtlijst, maar het subsidiepotje bij de overheid is leeg. 'Als ik aan deze kant van de Maas rijd, word ik altijd een beetje verdrietig, want ik wil het ook zo graag aan de andere kant', zegt Harm Kossen van Natuurrijk Limburg. 'In Limburg hebben ze daar een mooie uitdrukking voor: het is een kwestie van geduld. Dus laten we maar hopen dat we daar straks ook mooie heggen hebben.'

Tijdens de Boerennatuurweek bekeken enkele mensen van het agrarisch collectief de situatie aan de Noord-Brabantse kant van de Maas. 'Boeren staan ervoor open, maar een boer is ook een aannemer. Het is een dienst die hij wil verlenen en daar heeft hij een vergoeding voor nodig', licht Kossen toe.

Het is dus nu inderdaad een kwestie van geduld. 'Wat wij nu alleen maar kunnen laten zien, is dat boeren het willen en dat boeren die het doen, het goed doen. Nu moeten we hopen dat de politiek daarin meegaat', besluit Kossen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer