Geoffroy d'Evry volgt Jaap Botma als NEPG-voorzitter op

De Fransman Geoffroy d'Evry is de nieuwe voorzitter van de North-western European Potato Growers (NEPG). Hij neemt het stokje over van Jaap Botma.

Geoffroy+d%27Evry+volgt+Jaap+Botma+als+NEPG%2Dvoorzitter+op
© Burt Sytsma

Botma is voorzitter van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) en werd juli 2020 de eerste NEPG-voorzitter. Deze functie heeft hij twintig maanden ingevuld. In een vergadering in het Franse Gembloux droeg hij het voorzitterschap over aan d'Evry. Deze Franse akkerbouwer boert ten noorden van Parijs en verbouwt daar aardappelen voor de zetmeel-, chips- en fritesindustrie.

Verder teelt d'Evry suikerbieten, tarwe, koolzaad en vlas. Hij is voorzitter van de Union Nationale des Producteurs de Pommes de Terre (UNPT) en is afgevaardigde in het Comité van de Europese verenigingen van zetmeelaardappelverwerkers (CESPU). De Fransman heeft ook zitting in het bestuur van Tereos. Dat is een groep coöperatieve verenigingen die suiker, alcohol en zetmeel verwerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer