Wolvenhek Fryslân biedt gratis wolfwerend hek in Friesland aan

Stichting Wolvenhek Fryslân gaat alle grondeigenaren in het tracé tussen de snelwegen A7 en A32 aanbieden om kosteloos een wolfwerend hek op hun grond te zetten. De stichting wil zo een aaneengesloten hekwerk realiseren om aanvallen van de wolf op Fries vee te voorkomen.

Wolvenhek+Frysl%C3%A2n+biedt+gratis+wolfwerend+hek+in+Friesland+aan
© Pixabay

Wolvenhek Fryslân is al een jaar bezig om vee in Friesland af te schermen voor de wolf. Volgens de stichting zit er al een wolvenpaar in het zuidoosten van Friesland. Het paar zou dagelijks vee aanvallen. Bij vijftien aanvallen in de buurt van het Drents-Friese Wold in de eerste weken van dit jaar zouden 34 beesten zijn gedood, aldus Wolvenhek Fryslân.


Het is nog niet officieel vastgesteld of de dode dieren slachtoffer zijn geworden van een wolf. DNA-onderzoek moet dat uitwijzen, aldus BIJ12, het bureau dat voor de provincies de wolvenschade bijhoudt. Ook staat het nog niet vast dat er een wolvenpaar in Friesland zit. Er heeft zich wel een wolvin gevestigd in Drenthe, die mogelijk ook een partner heeft.

Wolvenhek Fryslân wil dat de provincie voortmaakt met het beschermen van dieren in de wei, cultureel erfgoed van Friesland, aldus de stichting. De provincie is net begonnen met het opstellen van een wolvenplan, waarin onder meer een schaderegeling wordt opgenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer