Rabobank vertrekt volledig uit Rusland

Rabobank staakt al zijn activiteiten in Rusland. De Nederlandse bank, die vooral met dochterbedrijf DLL actief is in het land, is begonnen met het vertrek uit Rusland. Rabobank zegt geen zaken meer te willen doen met een 'regime dat op agressieve wijze een ander soeverein land binnenvalt'.

Rabobank+vertrekt+volledig+uit+Rusland
© Twan Wiermans

Rabobank heeft relatief kleine zakelijke belangen in Rusland. DLL houdt zich vooral bezig met lease- en financieringscontracten voor landbouwmachines. De Russische activiteiten waren in maart goed voor ongeveer 300 miljoen euro aan lopende contracten.

Rusland wordt door steeds meer westerse bedrijven geboycot vanwege de inval in Oekraïne, die op 24 februari begon. DLL besloot een dag na die aanval geen nieuwe contracten meer af te sluiten met Russische klanten, maar vertrok nog niet volledig.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Ook ING greep door de oorlog in bij zijn Russische onderdelen. De bank besloot begin maart geen nieuwe zaken meer te doen met Russische bedrijven. Van alle Nederlandse banken heeft ING de grootste belangen in Rusland. Het financieel concern heeft 5,3 miljard euro aan leningen verstrekt aan Russische klanten, wat ongeveer 1 procent is van zijn totale portefeuille.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer