Helft suikerbietenareaal inmiddels gezaaid

Gemiddeld over Nederland is de helft van het geplande areaal suikerbieten inmiddels gezaaid. Dat blijkt uit de gegevens over de uitzaai van Cosun Beet Company. De omstandigheden om te zaaien waren de afgelopen periode uitstekend.

Helft+suikerbietenareaal+inmiddels+gezaaid
© Koos v.d. Spek

Daar hebben akkerbouwers verspreid over Nederland vanaf half maart goed gebruik van gemaakt, blijkt uit de cijfers. Met een gemiddelde inzaaipercentage van ruim 50 procent lijkt het zaaien van suikerbieten iets vroeger op gang te komen in vergelijking met vorig jaar. Toen kwam de gemiddelde zaaidatum uiteindelijk uit op 6 april.

Tot en met het begin van deze week was in Zeeland zo'n 70 tot 75 procent van het areaal al ingezaaid. Andere regio's die voorlopen ten opzichte van het gemiddelde zijn Noord- en Zuid-Holland en de Noordoostpolder. Het noordelijke zand en de noordelijke dal- en veengronden zijn de gebieden met het laagste aandeel ingezaaid areaal. Dat was begin deze week ongeveer 23 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer