Sanne 86 MRIJ-koe van het jaar

Sanne 86 van maatschap Smallegoor-Honders uit het Gelderse Doetinchem is gekozen tot MRIJ-koe van het jaar 2021. De koe uit de Achterhoek is volgens de kenners een echt visitekaartje voor dit runderras.

Paul Groot Koerkamp is voorzitter van MRIJ-Oost en hij is erg enthousiast over de prijswinnares. 'Ze heeft zeven keer gekalfd en mooie lactaties gemaakt. Ze ziet er nog erg jong uit voor haar leeftijd en produceert erg makkelijk. Met een hoog eiwit- en vetgehalte. Ja, dit is wat je wil als melkveehouder.'

Eigenaar Bert Smallegoor melkt zo'n honderd koeien en is groot liefhebber van het MRIJ-ras. 'Het zijn makkelijke dieren die goed presteren bij een simpele bedrijfsvoering. Van Sanne 86 lopen hier nu vijf nakomelingen rond, waarvan er twee ook al goed melk geven. Ze is voor mij de perfecte koe.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer