Sterke Tillie 437 MRIJ-koe van het jaar

Een sterke koe met goede benen en ieder jaar een kalf. Dat is voor MRIJ Nederland reden om deze Tillie 437 van de familie Verbeek uit het Brabantse Sterksel te kronen tot MRIJ-koe van het jaar.

Onlangs werd bij dit feit stilgestaan tijdens de jaarlijkse studiedag van de MRIJ-studieclubs Zuid en Oost in samenwerking met rundveeverbeteringsbedrijf CRV. Deze dag werd dit keer online gehouden.

De Baltimore-dochter uit een Matthijs-moeder is bezig aan haar zevende lactatie. In juli wordt ze negen jaar.

In haar vorige lijst is Tillie 437 gespoeld met de stier Mustang. Uit deze spoeling zijn verschillende kalveren op het bedrijf. Zij werden geboren in het vierde kwartaal van 2020. Ook loopt er een in 2017 geboren dochter met Rivaal als vader. De spoeling maakte haar tussenkalftijd tussen de zesde en zevende lactatie langer. De koe is ook stiermoeder bij CRV.


50.861 kilo melk

Tillie 437 heeft 50.861 kilo melk gegeven met 5,51 procent vet en 3,81 procent eiwit. In de lopende lactatie, ze kalfde begin december, scoort ze een lactatiewaarde van 127.

Ook wat betreft exterieur doet de koe het goed. Ze heeft een enorm brede voorhand en spijkerharde benen. Deze maand is ze opnieuw ingeschreven met 91 punten voor algemeen voorkomen met 93 punten voor benen en 92 punten voor frame en type. De inspecteur waardeerde haar uier met 89 punten.


Bekende stieren

De familie Verbeek is geen onbekende op fokkerijgebied. Van het bedrijf zijn de bekende stieren Ajax 94 en Ajax 115 afkomstig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer