Bundesverband Ei waarschuwt voor tekorten Duits ei

Het Bundesverband Ei, de ketenorganisatie voor de Duitse eierindustrie, slaat alarm. Volgens de organisatie is de kans groot dat uiterlijk in augustus niet meer aan de vraag naar Duitse eieren kan worden voldaan. Oorzaak: de 'dramatische kostenstijgingen, vooral voor voer'.

Bundesverband+Ei+waarschuwt+voor+tekorten+Duits+ei
© Twan Wiermans

Voorzitter Henner Schönecke van het Bundesverband Ei waarschuwt hiervoor in diverse Duitse media, onder meer in agrarisch vakblad Topagrar. De mededeling is bedoeld voor Duitse politici en de retail. Volgens Schönecke zit de schrik er onder Duitse leghennenhouders behoorlijk in. De prijzen voor veevoer zijn in korte tijd meer dan verdubbeld. GMO-vrij veevoer is bovendien lastig te verkrijgen.

Het gevolg is volgens de voorzitter van het Bundesverband Ei dat er minder leghennen zullen worden gehouden, waardoor er minder eieren van Duitse komaf kunnen worden geleverd. Voor Nederland is Duitsland overigens een belangrijk exportland voor eieren.

De Duitse leghennenhouders verwachten van de retail dat contractvoorwaarden worden aangepast, zodat flexibeler kan worden omgesprongen met prijsschommelingen. Zo is de eierindustrie voorstander van bepalingen waarin wordt opgenomen dat prijzen tussentijds kunnen worden aangepast naar aanleiding van de prijzen van veevoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer