Staghouwer onderzoekt maximum aan melkproductie

Landbouwminister Henk Staghouwer laat onderzoeken of er in de normstelling voor grondgebondenheid een maximum moet worden gesteld aan de melkproductie per hectare. Dit staat in een nota die de bewindsman aan de Eerste Kamer heeft gestuurd.

Staghouwer+onderzoekt+maximum+aan+melkproductie
© Dirk Hol

Staghouwer debatteert dinsdag met de Eerste Kamer over een wijziging van het fosfaatrechtenstelsel. Voorafgaand aan het debat beantwoordde de minister in een nota vragen van verschillende Senaatsfracties.

Op vragen van de Partij voor de Dieren antwoordt Staghouwer dat hij niet van plan is om weidegang wettelijk verplicht te stellen. Stimulering via kennis- en voorlichtingsactiviteiten en de ecoregelingen in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is zijn doel.


Herziening mestbeleid

De partij vraagt ook of de landbouwminister van plan is een maximale melkproductie per koe wettelijk vast te leggen. Daarop schrijft Staghouwer dat hij in het kader van de herziening van het mestbeleid onderzoekt of 'in de normstelling voor grondgebondenheid een maximum moet worden gesteld moet aan de melkproductie per hectare'.


De minister zegt toe in het tweede kwartaal met nadere informatie te komen over dit onderzoek. Het debat met Staghouwer gaat vanavond om 18.40 uur verder en is te volgen via de livestream van de Eerste Kamer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer