Nieuwe brochure BO Akkerbouw telt 77 projecten

In de brochure 'Projecten 2022: Onderzoek voor de akkerbouw van morgen' heeft BO Akkerbouw 77 onderzoeken gebundeld. Het eerste exemplaar reikte directeur André Hoogendijk woensdag uit aan akkerbouwer Gerard van Dis in het Zuid-Hollandse Achthuizen.

Nieuwe+brochure+BO+Akkerbouw+telt+77+projecten
© BO Akkerbouw

Mede door de inbreng van Van Dis startte dit jaar een onderzoek naar bodemplagen. Bij de periodieke oproep van BO Akkerbouw vorig jaar werd duidelijk dat ritnaalden een groeiend probleem vormen voor veel akkerbouwers en daardoor behoefte is naar onderzoek.Samen met kennisinstellingen zocht de brancheorganisatie naar de beste aanpak. Het resultaat: de PPS Grondige aanpak bodemplagen. Dat is één van de projecten die in 2022 is gestart en het eerste onderzoeksproject in de nieuwe brochure van BO Akkerbouw. De bundeling laat een overzicht zien van alle lopende onderzoeken die akkerbouwers gezamenlijk financieren.


Vooral doorgaan

'Het is goed dat BO Akkerbouw dit voor de sector organiseert. Daar moeten we met elkaar vooral mee doorgaan', zegt Van Dis. Hij runt samen met zijn vader en oom een akkerbouwbedrijf in Achthuizen. 'Onderzoek in de akkerbouw is een zaak van lange termijn. Het is belangrijk dat we daar als sector in blijven investeren.'


BO Akkerbouw-directeur André Hoogendijk: 'Het onderzoeksprogramma voeren wij uit voor de akkerbouwers. BO Akkerbouw zet hun vragen om in concrete onderzoeksprojecten. Bij alle onderzoeken willen we dat de resultaten ervan ook weer terugkomen op het erf van de akkerbouwers.'


Projectenpagina

De 77 lopende onderzoeken zijn in de brochure kort beschreven. Voor meer informatie en (tussentijdse) resultaten verwijst BO Akkerbouw naar de projectenpagina op haar website. Dankzij samenwerking met partners binnen de sector en overheidsbijdragen, worden voor elke euro die akkerbouwers inleggen er vier voor onderzoek ingezet.


Klik voor de complete projectbrochure op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer