Eerste aanvragen fonds voor kleine toepassingen gewasbescherming gehonoreerd

In de eerste ronde van het overbruggingsfonds voor kleine toepassingen zijn vijftien aanvragen geaccepteerd voor financiële ondersteuning voor onderzoek naar en toelating van gewasbeschermingsmiddelen. In totaal wordt ruim 228.700 euro uitgekeerd. De aanvragen gaan vooral om fungiciden en bodemherbiciden.

Eerste+aanvragen+fonds+voor+kleine+toepassingen+gewasbescherming+gehonoreerd
© Han Reindsen

Het fonds 2015-2019 is afgesloten. Met de restgelden van vorige fondsen is nu voor de periode 2021-2022 een overbruggingsfonds ingericht. Voor de periode na 2022 oriënteren de betrokken partijen zich op het inrichten van een nieuw fonds, omdat de noodzaak ervan niet is afgenomen, zo blijkt uit een evaluatie.

Bij de vijftien toegekende aanvragen in de eerste aanvraagronde gaat het vooral om bloembollen, bloemisterij, snijbloemen, potplanten, (glas)groenten en kleinere akkerbouwgewassen. De aanvragen hebben met name betrekking op fungiciden en bodemherbiciden.


Financiële ondersteuning

Het Fonds Kleine Toepassingen is een gezamenlijk initiatief van het agrarisch bedrijfsleven, de toelatingshouders en de overheid. Het biedt financiële ondersteuning voor de toelating van groene en chemische gewasbeschermingsmiddelen en voor ontheffing van biologische bestrijders voor kleine toepassingen.

Het gaat hierbij om belangrijke toepassingen die, vanuit de toelatingshouder gezien, niet rendabel zijn. De gelden worden beheerd door de Stichting Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen, die speciaal hiervoor door Nefyto en LTO Nederland is opgericht.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer