In Ovo haalt 34 miljoen euro op voor seksen eieren

Het Leidse biotechbedrijf In Ovo haalt 34 miljoen euro op om zijn internationale groei en opschaling te versnellen. Het bedrijf heeft een screeningmachine ontwikkeld, die in een vroeg stadium het geslacht van eieren kan identificeren. Hierdoor worden alleen eieren die legkippen geven uitgebroed. De haantjes komen niet meer uit het ei.

In+Ovo+haalt+34+miljoen+euro+op+voor+seksen+eieren
© In Ovo

Traditioneel worden kuikens, meteen na het uitkomen, met de hand gesorteerd naar geslacht en worden mannelijke kuikens gedood. Met de machine van In Ovo is dat niet meer nodig. Dit is een verbetering op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid van de pluimveesector.

Deze groeifinanciering voor In Ovo komt op een belangrijk moment. Een toenemend aantal landen, zoals Duitsland, verbiedt het doden van kuikens. In Frankrijk wordt in de loop van dit jaar een verbod ingevoerd, terwijl het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een verbod onderzoekt.


In andere landen neemt de druk van klanten, retail, overheden, niet-gouvernementele organisaties en ook vanuit de sector zelf toe, stelt In Ovo. Het bedrijf zal met deze nieuwe financiering in staat zijn de screeningmachine in markten in heel Europa en daarbuiten beschikbaar te maken.

De nieuwe financiering wordt verstrekt door impactinvesteerder ECBF en ABN Amro. Ook doen de bestaande aandeelhouders Evonik en VisVires New Protein en technologiepartner Demcon een vervolginvestering. Deze ronde wordt ondersteund door Libertatis Ergo Holding van de Universiteit Leiden. In Ovo is een spin-off van deze universiteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer