Convenant van samenwerking boerderijeducatie verlengd

Negentien organisaties hebben hun samenwerking verlengd door het ondertekenen van het convenant 'Platform Boerderijeducatie Nederland' voor de periode tot 2025.

Convenant+van+samenwerking+boerderijeducatie+verlengd
© Platform Moeder Natuur

De organisaties hebben het gezamenlijk streven om alle basisschoolleerlingen minimaal één keer in hun basisschooltijd op de boerderij of tuinderij te laten komen voor een boerderijles. Door de samenwerking streven de partijen naar meer professionalisering en uniformering van boerderijeducatie in Nederland.

Ruim 325 land- en tuinbouwbedrijven zijn aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland. Veehouders die educatieboer willen worden, kunnen zich nog altijd aanmelden.


ZuivelNL

ZuivelNL is sinds 2016 partner van dit convenant en verzorgt hierbij de contributie van melkveehouders aan het platform, een subsidie aan het platform en het lidmaatschap van het dagelijks bestuur van Boerderijeducatie Nederland.


Educatie aan jongeren over voedsel en de oorsprong daarvan vormt de basis voor meer aandacht voor productie en consumptie van voedsel. Wie op jonge leeftijd een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkelt, heeft daar zijn hele leven profijt van.


Gratis lesmateriaal

De zuivelsector geeft invulling aan deze visie door leerlingen met gratis lesmateriaal te informeren over de gehele zuivelketen, het financieren van boerderijbezoeken voor klassen en het aangaan van samenwerkingen die de visie ondersteunen. ZuivelNL hoopt dat in 2022 weer rond de tweeduizend klassen een educatiebezoek aan een melkveehouderij kunnen afleggen.

Voor melkveehouders die zijn aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland, heeft ZuivelNL leskaarten beschikbaar voor groep 3-4, 5-6 en 7-8. De leskaarten zijn gericht op het beleven van een echt melkveebedrijf, zelf onderzoek doen en een mening vormen over de melkproductie. Denk aan de herkomst van het veevoer, duurzaamheid, natuurbeheer, dierenwelzijn en moderne technieken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer