LTO Noord wil boerderijeducatie op agenda provincies

LTO Noord roept provincies op om in gesprek te gaan met scholen en regionale boerderijeducatieorganisaties. Volgens de belangenorganisatie moet voedseleducatie aan kinderen meer op de agenda van de provincies komen.

LTO+Noord+wil+boerderijeducatie+op+agenda+provincies
© Archief

Initiatiefnemer van de oproep richting provincie is Karolien Hupkes, LTO Noord-regiobestuurder en lid van de vakgroep Multifunctionele Landbouw. 'Twee jaar lang hebben de ruim driehonderd educatieboeren in de wacht gezeten vanwege de coronacrisis', zegt ze.

'Iedereen vindt voedseleducatie belangrijk, maar het wordt vaak vergeten in projecten die de provincie ondersteunt', vervolgt Hupkes. 'We hopen dat we kunnen zorgen voor continuïteit van boerderijeducatie binnen het lesprogramma van de basisscholen, door de samenwerking op te zoeken met de regionale overheid.'


Coronaherstelfonds

Meer contact met de regionale overheden kan ook leiden tot meer budget voor boerderijeducatie, weet Hupkes. 'Boerderijeducatieboeren in Overijssel hebben bijvoorbeeld aanspraak kunnen maken op geld uit het coronaherstelfonds voor een doorstart. Het gaat om enkele duizenden euro's voor bijvoorbeeld een wervingscampagne en gemaakte systeemkosten.'

Maar budget is niet het allerbelangrijkste voor boerderijeducatieboeren, stelt Hupkes. 'De drijfveer van boerderijeducatieboeren is vooral de gezondheid en vitaliteit van de leerlingen. Zorgen voor een goede beeldvorming is ontzettend belangrijk. Kinderen zijn juist aan het einde van de basisschool heel beïnvloedbaar. Voedseleducatie op een boeren- of tuindersbedrijf kan leerlingen helpen keuzes te maken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer