Aantal Flevolandse educatieboeren verdubbeld

Provincie Flevoland heeft er weer nieuwe educatieboeren bij. Zestien boeren hebben onlangs hun trainingscertificaat ontvangen. Dit zet de teller op dertig getrainde educatieboeren. Hiermee wordt het voor Flevolandse basisscholen mogelijk om in de eigen omgeving op boerderijexcursie te gaan, geven de initiatiefnemers aan.

Aantal+Flevolandse+educatieboeren+verdubbeld
© VidiPhoto

De educatieboeren zijn getraind om de kinderen 'belevend te laten leren'. Zij ontvangen schoolklassen en laten de kinderen ontdekken en ervaren waar voedsel nou eigenlijk vandaan komt.

Een getrainde educatieboer heeft didactische vaardigheden, werkt met educatielessen die aansluiten bij de kerndoelen van het basisonderwijs en biedt een erf waar veiligheid vooropstaat en waar zintuiglijk leren mogelijk is. Er zijn educatieboeren actief vanuit de akkerbouw, pluimveehouderij, melkveehouderij, fruitteelt of combinaties hiervan.


Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen moesten de boerderijexcursies even op zich laten wachten. Inmiddels zijn enkele scholen langs geweest. In het nieuwe schooljaar hopen de boeren ook de rest van de Flevolandse basisscholen te verwelkomen.

IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres en GGD Flevoland werken samen aan het project 'Voedseleducatie Flevoland', waar boerderijeducatie onderdeel van uitmaakt.

Het trainen van de educatieboeren en het ontwikkelen van de educatie worden mogelijk gemaakt door ondersteuning van de provinciale coalitie DuurzaamDoor en het landelijke programma Jong Leren Eten. De uitvoering gebeurt in samenwerking met de Flevolandse gemeenten.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer