Landbouwcommissaris blijft noodhulp varkenshouders afwijzen

EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski blijft afwijzend tegenover noodhulp voor Europese varkenshouders staan. In plaats daarvan riep hij de lidstaten maandag tijdens de Landbouwraad op tot nationale hulppakketten.

Landbouwcommissaris+blijft+noodhulp+varkenshouders+afwijzen
© Twan Wiermans

Wojciechowski hield daarmee vast aan het standpunt dat hij tijdens de vier eerdere vergaderingen van de Europese landbouwministers ook al innam. In plaats daarvan moedigde hij de lidstaten opnieuw aan om nationale hulpprogramma's voor varkenshouders uit te rollen, voor zover dat nog niet is gebeurd.


De varkenshouderij moet zich volgens Wojciechowski op termijn anders gaan positioneren. De afhankelijkheid van export naar onstabiele markten van derde landen en de behoefte aan import van sojabonen en mais noemt hij groot. Ook vindt hij het zorgwekkend dat er in sommige lidstaten een 'enorme concentratie' is aan steeds grotere varkenshouderijen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer