Terugblikken op de Koemarkt van Purmerend in 1970

Bob Hartsuiker heeft een miniatuurversie gecreëerd van de Koemarkt in Purmerend in 1970. Oud-veehandelaar Joop Bakker stond er elke dinsdag. 'Ik vind het fantastisch hoe je dit hebt gemaakt. Zo was het in het echt ook', complimenteert hij de modelbouwer.

De enige koeien op de Koemarkt in Purmerend zijn anno 2022 te zien als standbeeld. En dat is niet het enige dat is veranderd. Een koe kostte toen ongeveer 20 gulden en betalen gebeurde contant. De koop werd gesloten door middel van handjeklap. 'Dat is geldig', licht Bakker toe. 'Dan kon je er niet vanaf.'

En die geur van de Koemarkt kunnen Bakker en Hartsuiker zich nog levendig herinneren. 'Het was niet de fijnste geur, maar het had wel zijn charme', blikt Hartsuiker terug. 'Ik mis dat wel. Door de binnenstad van Purmerend lopen en het eerste wat je ruikt is koeienstront.'

De diorama is nog tot half maart te bewonderen in de etalage van de Museumwinkel van VVV Purmerend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer