Biggenexport daalt flink

De export van biggen is in de eerste vijf weken van dit jaar flink gedaald. Er werden 110.000 minder biggen uitgevoerd dan in dezelfde periode in 2021 en 20 procent minder dan in topjaar 2018.

Biggenexport+daalt+flink
© Twan Wiermans

In vijf weken hebben exporteurs dit jaar ruim 568.000 biggen naar hun bestemming in het buitenland gebracht. Vorig jaar waren er dat in dezelfde periode ruim 110.000, ofwel 16 procent meer. De meeste exportbiggen gaan naar vleesvarkenshouders in Duitsland (52 procent) en dat aandeel is vergelijkbaar met 2021.

Wel is het belang van de export naar Spanje flink toegenomen. De eerste weken van dit jaar is bijna een derde van de biggenexport naar dat land gegaan. Iets meer dan een op de tien Nederlandse exportbiggen is bestemd voor vleesvarkenshouders in België.


3.000 biggen minder naar Italië

De export naar Italië is ondanks de uitbraak van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in Noord-Italië procentueel gelijk gebleven. In absolute aantallen zijn er in de eerste vijf weken 3.000 biggen minder afgezet in Italië dan in dezelfde periode van 2021.

Opvallend is dat er juist ruim 3.000 biggen meer naar Roemenië zijn afgezet dan een jaar geleden. Werden in de eerste vijf weken van 2021 in totaal 6.000 biggen daarheen vervoerd, dit jaar zijn dat 9.300 biggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer