Bayer: 'Productieproblemen hebben marginale impact op glyfosaat'

De productieproblemen bij Bayer hebben een marginale invloed op de jaarlijkse productie van glyfosaat. Dat meldt het internationale concern uit Duitsland naar aanleiding van berichten in de media.

Bayer%3A+%27Productieproblemen+hebben+marginale+impact+op+glyfosaat%27
© Bayer

Daarnaast houdt Bayer de seizoensgebonden vraag naar glyfosaat in de gaten. 'We zullen we ons inspannen om het aanbod in onze verkoopregio's in evenwicht te houden, zodat boeren zoveel mogelijk toegang houden tot onze Roundup-productie', meldt Jan Cees Bron, die zich bij Bayer richt op de Benelux.

Onlangs kreeg een leverancier van een grondstof die nodig is om glyfosaat te produceren last van een mechanisch defect. Op korte termijn kan dit voor Bayer gevolgen hebben voor de productie van de werkzame stof die wordt gebruikt voor de productie van op glyfosaat gebaseerde herbiciden.

'Onze leverancier ligt op schema om de productie te herstellen. Bayer heeft extra grondstoffen ingekocht en andere maatregelen genomen om deze situatie zo goed mogelijk te beheersen. We verwachten dat de impact marginaal zal zijn in termen van onze jaarlijkse glyfosaatproductie', laat Bron weten.


Historisch krap aanbod

De wereldwijde markt voor gewasbeschermingsmiddelen ervaart een historisch krap aanbod door uitdagende wereldwijde handelsstromen, effecten van de wereldwijde coronapandemie en andere krachten die de toch al krappe voorraden onder druk hebben gezet.

'In al deze situaties heeft Bayer met zijn klanten wereldwijd samengewerkt om de voorraden te helpen beheren en zo goed mogelijk te voldoen aan de behoeften', aldus Bron. 'De levering van landbouwherbiciden onder het merk Roundup zal worden beheerd via de reeds lopende inspanningen op het gebied van aanbodbeheer.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer