Bayer maakt door leveringsproblemen minder glyfosaat

Chemiebedrijf Bayer kan door toeleveringsproblemen van grondstoffen minder glyfosaat, het hoofdbestanddeel van Roundup, maken. Volgens de Duitse onderneming komt dat doordat een leverancier van een van de grondstoffen een productieprobleem had.

Bayer+maakt+door+leveringsproblemen+minder+glyfosaat
© Nieuwe Oogst

De productiekrimp komt ongelegen omdat de markt voor deze middelen toch al heeft te maken met 'een historisch klein aanbod' door corona en transportproblemen, zegt Bayer. De prijs voor glyfosaat ging tussen januari en november vorig jaar al met een kwart omhoog, stelde Bayer eerder. Het bedrijf gaf toen al aan te verwachten dat die prijsstijging zou voortduren.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer